Als je mij een beetje volgt weet je misschien dat ik van mening ben dat paardwelzijn samenhangt met menswelzijn en andersom. Daarom zoek ik graag naar onderwerpen en thema’s waarbij het welbevinden van beide partijen gecombineerd wordt, liefst op een zo eenvoudige en natuurlijk mogelijke manier.

Mede daarom ben ik dit jaar gestart met de Workshop ‘Je hebt er een neus voor’!

Nu is het zintuig reuk over het algemeen het meest onderschatte (en onderontwikkelde) orgaan in deze moderne wereld… Paarden staan veelal in gecontroleerde omgevingen waarbij er weinig te onderzoeken en speuren valt en voedsel wordt op vaste tijden en op vaste plekken aangeboden. Over mensen nog maar te zwijgen: onze neus wordt over het algemeen alleen zijdelings of in uiterste noodgevallen gebruikt.

Zo jammer, want geur en reuk kunnen een ontzettend belangrijke rol spelen als het gaat om stressregulatie en bijvoorbeeld kalmeren van het zenuwstelsel.

Een gemiste kans dus, in mijn ogen, als je hier niks mee doet. Of je nu coach bent, instructeur, therapeut of wat voor functie dan ook bekleedt waarbij je met mensen én paarden werkt, dit is iets wat je wilt weten en kunnen.

Het kan echter lastig zijn om hier mee te starten, dat begrijp ik heel goed. Daarom krijg je in deze workshop de achterliggende theorie behapbaar uitgelegd, en leer je een heel eenvoudige manier om er in de praktijk mee aan de slag te gaan.

De reacties op de pilot deze zomer waren enorm positief en enthousiast. Ik wordt er zelf ook heel blij van trouwens 😉 Daarom staat de workshop in 2024 drie keer ingepland en daarbij geld: vol = vol.

Alle opties vind je in de agenda van Paard & Tuin Harstahof.

Laat deze kans niet liggen, zou ik zeggen. Doen! Met een eenmalige investering in tijd en geld kan je een enorm positieve boost leveren in het leven van mens en paard.

P.s. Wist je dat als je de jaaropleiding Coach Paard & Systeem PPeSM® 2024 gaat volgen, het werken met geur en energie ook uitgebreid behandeld wordt? Module 7 draait hier helemaal om!