Er wordt me regelmatig gevraagd wat de reden is dat ik besloten heb deze opleiding te gaan aanbieden. Dergelijke vragen vind ik altijd fijn, omdat het me naar de kern van mijn missie, visie en passie brengt ;-) En dat omvat uiteindelijk ook de drive om educatieve activiteiten te organiseren zoals ik dat op dit moment doe.
 
Belangrijkste uitgangspunt is dat we in de opleiding Coach Paard & Systeem PPeSM® vertrouwen op drie heel krachtige bronnen en er enkel op gericht zijn om dié omstandigheden te faciliteren die er voor zorgen dat deze bronnen weer de ruimte krijgen om (samen) het helende werk te doen wat nodig is. Want vaak is het betreffende leven afgesneden geraakt van deze levensbronnen. Bijvoorbeeld door opvoeding, niet passende leefomstandigheden, overtuigingen, het onvermogen om hartsverbinding te kunnen maken, uitputting of trauma.
 
De bronnen die ik bedoel zijn levensenergie, zelfherstellend vermogen en het (collectieve) wetend veld.
 
Daarbij nemen we aan dat bewustwording en het (somatisch) laten ervaren van datgene wat speelt binnen de verschillende lichamen voldoende is om deze bronnen wakker te maken en aan te kunnen spreken. En dus richting herstel en groei te bewegen: dat gaat daarna namelijk vanzelf, daar mag je volledig op vertrouwen (net als op datgene wat het paard laat zien tijdens sessies).
 
Interventies worden daarom alleen ingezet om bewustwording en ervaringsgerichte transformatie te ondersteunen, niet om pasklare oplossingen aan te reiken.
 
Voor veel mensen is dat een ware verademing… We gaan er namelijk als Coach Paard & Systeem PPeSM® vanuit dat we niet weten (en ook niet hoeven te weten) wat ‘de oplossing’ is. Het systeem zelf weet dat wél. En daarvoor creëren wij een zo vruchtbaar mogelijke omgeving, dat is ons doel.
 
Een dergelijke begeleidende rol klinkt misschien ‘makkelijk’, en op een bepaalde manier is dat het ook. Maar vergis je niet: om dit te kunnen heb je heel specifieke kennis en (vooral) vaardigheden nodig. En bovendien de bereidheid continu alert en actief te blijven w.b. je eigen ontwikkeling, in de vorm van zielswerk.
 
Dat is het proces wat jij aangaat als je de opleiding gaat volgen. En het mooie is: met betrekking tot zowel mens als paard! Want álle partijen doen er toe in deze, en juist de interactie en uitwisseling tussen de verschillende vormen van leven maken deze manier van werken zo krachtig.
 
Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Meld je dan aan voor de leergang van 2024! Of plan een intakegesprek in, dat kan zowel telefonisch als hier op lokatie.