Coach Paard & Systeem MODULAIR – Start module 2

Vanaf april 2023 kan je de inspirerende modules van de opleiding Coach Paard & Systeem ook los volgen! We starten deze dag met de opening van de online leeromgeving van module 2, de afsluitende praktijkdag van module 2 vindt plaats op donderdag 13 juli 2023.

Module 2 handelt over Het paard als gids, en duurt 5 weken. Leerdoel is het vergroten van bewustzijn rondom ethiek en welzijn, het opdoen van kennis en vaardigheden m.b.t. aard, geschiedenis en ontwikkeling van het paard, de relatie mens-paard, communicatie en verbinding, signaalherkenning en communicatiesignalen, stressregulatie en overlevingsmechanismen, het bieden van ondersteuning en het belang van leven en werken vanuit soortspecifieke behoeften. Dat doe je door middel van het eigen maken van een stuk theorie, het uitvoeren van opdrachten en oefeningen, en natuurlijk door te ervaren, leren en doen tijdens de live praktijkdag hier op onze locatie.

Naast de opdrachten en oefeningen zit er literatuur gekoppeld aan module 2, boeken die je dient te lezen/door te nemen en waar een reflectieverslag van ingestuurd dient te worden (let op: uiterlijk 7 juli 2023).

1. Dierwelzijn – De wet en natuurlijk gedrag – Levende Have
(ISBN 978909035146)
Kostenindicatie: 15 euro

2. Het gedrag van Paarden beter begrijpen – Gerry M. Neugebauer (alleen globaal door te nemen, naslagwerk)
(ISBN 978-90-447-3277-1)
Kostenindicatie: 30 euro

3. Kalmerende Signalen van paarden – Rachael Draaisma (alleen globaal door te nemen, naslagwerk)
(ISBN 9789492284150)
Kostenindicatie: 35 euro

Aanmelden voor deze module! >>

Opleiding Coach Paard & Systeem Modulair

Wat houd het in?
Misschien zijn er modules binnen de opleiding Coach Paard & Systeem die jouw specifieke interesse hebben en die je graag zou willen toevoegen aan je kennis en ervaring. Of misschien wil je gewoon één en ander opfrissen, of extra vlieguren maken. Super natuurlijk! In dat geval schrijf je je in voor de betreffende module(s) en volgt ze. Maar: het biedt je ook de mogelijkheid om de complete opleiding te volgen en af te ronden in een langzamer tempo, verspreid over meerdere jaren!

Hoe werkt het?
De opleiding Coach Paard & Systeem betreft een hybride opleiding. Dat betekent dat opdoen van kennis en zelfstandig werken aan opdrachten en zelfreflectie gecombineerd wordt met live praktijkdagen hier op onze locatie. Elke module heeft een startdatum (waarop de online leeromgeving voor je open gaat) en een einddatum (een praktijkdag hier op onze locatie waarmee we de module afsluiten).

Als je kiest voor het volgen van één of meerdere losse modules, vind je in de online leeromgeving jouw eigen account met heldere lesstof. In de lesstof zijn diverse inspirerende oefeningen en opdrachten opgenomen die je helpen om de stof meer eigen te maken maar vooral ook gericht zijn op zelfreflectie en jouw persoonlijke ontwikkeling. De oefeningen zijn niet verplicht maar worden wel aangeraden om zelf te doen, om er het meeste uit te halen. De opdrachten zijn verplicht uit te voeren en in te sturen om jouw bewijs van deelname en/of certificaat te behalen. Bovendien zit er in sommige gevallen literatuur gekoppeld aan de module. Van deze boeken dien je een reflectieverslag in te sturen. Beide dienen binnen de termijn van de module te worden ingestuurd en afgrond. Er vind geen beoordeling plaats (want ik kijk liever naar het proces wat je doorloopt), maar je krijgt uiteraard wel feedback op de door jouw ingeleverde opdrachten. Tijdens de praktijkdagen duiken we, waar nodig, nog wat dieper in op de lesstof maar gaan we vooral praktisch aan de slag om te oefenen, ervaren en te werken aan jouw eigen ontwikkeling.

Heb je een module afgerond, alle opdrachten en boekverslagen ingeleverd binnen de gestelde termijn, en de bijbehorende praktijkdag actief gevolgd? Dan ontvang je een bewijs van deelname voor de betreffende module. Als je alle modules op deze manier hebt gevolgd en de praktijkdag van module 7 vervolgens ook met goed gevolg hebt afgesloten, mag je jouw welverdiende certificaat in ontvangst nemen en jezelf Coach Paard & Systeem PPeMS noemen!

Wil jij de opleiding Coach Paard & Systeem in 1 jaar afronden? Download dan de opleidingsgids 2024. In de webshop vind je ook de opleidingsgids Modulair, met daarin meer informatie.

Aanmelden voor deze module! >>

Datum

jun 08 2023
Expired!

Tijd

De thee staan klaar vanaf 9.15 uur.
09:30 - 17:00

Locatie

Paard & Tuin Harstahof
Harstawei 18, 9174 GB Ginnum, Friesland

Organisator

Paard & Tuin Harstahof
Telefoon
+31 6 50627991
Email
nelleke@paardentuinharstahof.nl
Ga naar de bovenkant