Masterclass Communicatiesignalen

Uiteraard zijn context van een sessie en de beleving van de cliënt heel belangrijke factoren tijdens je begeleiding. Maar er zijn wel degelijk ‘wetmatigheden’ te ontdekken binnen het coachen met paarden, als het gaat om levensthema’s en onderwerpen die horen bij dat wat het paard laat zien. En als coach is het fijn deze info in meest brede vorm paraat te hebben: ik zie dat als één van de vele puzzelstukjes die je kunt gebruiken om samen met je cliënt tot het volledige plaatje te komen en nieuwe bewegingen bij hem of haar in gang te zetten.

Daarom hebben we afgelopen periode (als stageopdracht voor stagiaire Inez) diverse communicatiesignalen uitgewerkt in prachtige drieluikjes, misschien heb je ze al wel voorbij zien komen.

We gaan deze inzetten bij onze opleidingen, maar als jij interesse hebt om je tijdens een dagtraining verder te verdiepen in deze communicatiesignalen en signaalherkenning in het algemeen, dan kan dat: doe dan mee aan de Masterclass Communicatiesignalen op vrijdag 2 september 2022! Je mag dan bovendien zo’n pakketje mee naar huis nemen.

We gaan natuurlijk kijken naar een aantal van de uitgewerkte signalen: vanuit ethologisch oogpunt (waarbij ook een link gelegd wordt naar stressregulatie bij paarden) en kijkend naar mogelijke interpretaties binnen coaching. Maar de Masterclass omvat meer!

De inhoud van deze dag:
• Kennismaken met de visie van Paard & Tuin Harstahof w.b. coachen en begeleiden met paarden.
• Basishouding: wat dien je in acht te houden als het gaat om jouw eigen basishouding en interpretaties als paardencoach.
• Waarnemen vs. observeren, innerlijk weten en lichaamsgericht (somatisch) werken.
• Bespreken van een aantal van de door ons opgetekende signalen.
• Paarden observeren tijdens een aantal korte coachsessies.
• Ervaringen uitwisselen tijdens een groepsgesprek.

Je krijgt het pakket Communicatiesignalen Paard & Coaching mee naar huis om zelf verder te bestuderen, boordevol waardevolle informatie.

Er is ruimte voor 2 tot 4 deelnemers. Tickets zijn beschikbaar in de webshop.

Datum

sep 02 2022
Expired!

Tijd

De thee staan klaar vanaf 9.00 uur.
09:30

Locatie

Paard & Tuin Harstahof
Harstawei 18, 9714 GB Ginnum, Friesland
Categorie

Organisator

Paard & Tuin Harstahof
Telefoon
+31 6 50627991
Email
nelleke@paardentuinharstahof.nl
Ga naar de bovenkant