Start Groepstraject Paard & Levenskracht

Inzicht, bewustwording en transformatie met de kracht van de kudde

Wat mij de laatste jaren opgevallen is, ook bij mezelf, is dat er een grote groep vrouwen is die als het ware met één been op de stoep staat en met één been in de goot, als het gaat om ‘er mogen en durven zijn’. We zijn opgegroeid met de boodschap dat we als vrouw alles mogen en kunnen, de emancipatie was al een mooi eind op weg bij onze geboorte. Onze moeders hebben vaak gewerkt en er zijn vele deuren voor ons opengegaan sinds de tweede feministische golf in de jaren 60. Superfijn natuurlijk! Maar toch is het tegelijkertijd voor de vrouwen die ik net noem nog steeds moeilijk om écht voor zichzelf te gaan staan, zich met vol volume uit te spreken, zich in volle glorie ‘te laten zien’, staande te houden in mannenculturen. Ze voelen zich ambivalent over de kloof tussen het moeder zijn en de behoefte om zichzelf ontwikkelen en hebben moeite te vertrouwen op die krachtige vrouwelijke eigenschappen zoals gevoel, zachtheid en intuïtie.

Bovendien is er in mijn ogen nog steeds geen volledige gelijkheid als je kijkt in de breedste zin. Vrouwen verdienen globaal genomen minder in dezelfde posities, vrouwen in hoge posities moeten hun mannelijke eigenschappen gebruiken om die te kunnen bekleden, zachte, vrouwelijke eigenschappen worden nog steeds niet volledig geaccepteerd, meestal niet aangemoedigd om te ontwikkelen of zelfs bespot, om er maar een paar te noemen.

Waarschijnlijk is deze dynamiek een logische fase in een ontwikkelingsproces van eeuwen. Daar ben ik me ten volste van bewust en daar verzet ik me op zich ook niet tegen. Maar het is wel een feit dat ik veel vrouwen heb ontmoet die nog steeds het gevoel hebben ‘er niet volledig te kunnen zijn’, zich afgesneden voelen van hun ware zelf, en zich daardoor eigenlijk gewoonweg niet gelukkig of zelfs volledig vervreemd voelen. Ik merk dat bijvoorbeeld aan blokkades die binnen bepaalde chakra’s aanwezig zijn, en aan het feit dat er zeer gebrekkig contact is met het eigen lichaam en/of hart en buik.

Maar wat hierbij ook meespeelt is dat we onderdeel zijn van een groter geheel, en vele generaties vrouwen voor ons hebben gehad die van alles hebben meegemaakt en hebben moeten doorstaan. Dat werkt door in ons allemaal, zowel systemisch als spiritueel. En omdat we (nog) niet de tools hebben (vrouwelijke tools, precies: diegene die we als samenleving nog steeds wat zweverig en onnodig vinden) om te dealen met deze invloeden, blijft dit sudderen. Ik ervaar het dan ook als mijn uitdaging om dit stuk aan te kijken, er iets mee te doen, en de weg weer een stukje vrijer te maken, voor mezelf maar ook voor anderen en diegenen die na ons komen. Ik kom er langzaamaan achter dat dat uiteindelijk ook de reden is waarom ik voor dit beroep heb gekozen en samen met mijn paardjes vrouwen begeleid. En precies daarvoor is ook het Groepstraject Paard & Levenskracht bedoelt!

Dus ben jij vrouw, moeder, bewust of ongewenst kinderloos, zakenvrouw, in loondienst of werkeloos, zelfstandige, paardenprofessional, huisvrouw, alleenstaand, gelukkig of ongelukkig samen, oud of jong? Voel je herkenning bij wat ik hierboven omschrijf én wil je graag ontdekken waar je vandaan komt? Wil je aankijken wat je daarbij tegenkomt en die vrouwelijke kracht én zachtheid ontwikkelen? Dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen en in een kleine groep (maximaal 6 personen) op reis te gaan, met het paard als gids!

Het Ontwikkeltraject Paard & Levenskracht bestaat uit 6 bijeenkomsten en we komen om de maand samen in september, november, januari, maart, mei en juli. Elke bijeenkomst vindt buiten plaats en duurt ± 2,5 uur. De bijeenkomsten worden gevarieerd ingevuld, uiteraard altijd met of in het bijzijn van paarden. Denk aan energetisch werk, in de natuur zijn en een kudde paarden bezoeken, een systemische groepssessie, korte persoonlijke sessies (waar nodig), meditatie en creatieve werkvormen. We kijken daarbij wat nodig is voor en binnen de groep. Bovendien krijg je elke bijeenkomst een opdracht mee naar huis.

Basislocatie: Paard & Tuin Harstahof in Ginnum (FR)
Data: donderdag 22 september 2022, 17 november 2022, 12 januari 2023, 16 maart 2023, 18 mei 2023, 6 juli 2023
Tijd: 9.00 – 11.30 uur of 13.00 – 15.30 uur (varieert per bijeenkomst, nadere info volgt)
Investering: 570 euro per persoon

De prijs is incl. BTW, thee en versnaperingen, en werkmaterialen. Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen, informeer naar de mogelijkheden.

Reserveer jouw plekje in de Webshop!

Uiteraard kunnen er ook mannen zijn die zich herkennen in (delen van) dit verhaal. Daar wil ik natuurlijk niks aan afdoen! Ik richt mij vanuit professie echter op vrouwen en het vrouw-zijn. Vandaar dat dit traject ook zo ingestoken wordt.

Datum

sep 22 2022
Expired!

Tijd

De thee staan klaar vanaf 12.45 uur.
13:30

Locatie

Paard & Tuin Harstahof
Harstawei 18, 9714 GB Ginnum, Friesland

Organisator

Paard & Tuin Harstahof
Telefoon
+31 6 50627991
Email
nelleke@paardentuinharstahof.nl
Ga naar de bovenkant