Paard & Systeem

Verbindend en helend coachen met paarden

Geef je vaardigheden en beleving als (paarden)coach een nieuwe impuls! Door te leren hoe je vanuit ‘het grotere geheel’ écht verbindend en helend kunt coachen, samen met de paarden. En hoe je zowel mensen als paarden daarbij veilig en constructief begeleidt.

Systemisch werk en individuele opstellingen binnen paardencoaching leveren niet alleen krachtige bewegingen op bij de deelnemer, het geeft je ook de mogelijkheid om jouw cliënten vanuit een breder perspectief te ondersteunen en je werk als coach op een ander niveau te beleven! Bovendien biedt deze huidige tijd ons de mogelijkheid om met andere (holistische) ogen te gaan kijken naar het welzijn en functioneren van mens, dier en natuur. Deze benadering is nauw verbonden met de kern van de systemische visie, waarin alles een geheel vormt en invloed op elkaar heeft. We gaan daarom ook dieper in op het wezen ‘mens’, de relatie mens-paard en het paard als collega.

Door het volgen van de Opleiding Paard & Systeem maak je in de eerste plaats een intensieve innerlijke reis, waarbij je een unieke eigen basishouding ontwikkelt. Je doet alle benodigde inzichten, kennis en vaardigheden op om cliënten op een diepere laag effectief te begeleiden en nieuwe dynamieken in gang te zetten. Samen met de paarden!

Wat kan je verwachten?

De focus van de Paard & Systeem ligt op verdieping: van jou als mens én als coach. Er is aandacht voor alle lagen van het menselijk zijn, en ook voor welzijn en ethiek m.b.t. het inzetten van paarden (dieren) tijdens begeleiding van mensen. Doel is om een stevige basis voor jezelf te creëren, vanuit jouw eigen ontwikkeling en ontplooiing tijdens het studietraject.

De opleiding bestaat uit 5 Modules, waarin diverse studie- en oefenopdrachten zijn opgenomen en waaraan tevens een Trainingsdag op locatie gekoppeld is. De Trainingsdagen vinden plaats op vrijdag en zaterdag en de totale opleiding beslaat 6 maanden. We starten in april en sluiten af in september, tijdens de Praktijkdag Paard & Systeem. De Online Leeromgeving blijft na de afsluitende Trainingsdag nog tot het einde van het jaar beschikbaar.

Kwaliteit, verbinding en beleving staan bij Parzival Paard & Coaching hoog in het vaandel. Daarom werken we in een kleine groep zodat er veel ruimte is voor interactie en persoonlijke ontwikkelingsprocessen. Op de cursusdagen serveren we tussen de middag een (h)eerlijke vegetarische lunch met producten uit eigen tuin en de nabije omgeving. Verder staat er de hele dag koffie, thee en een fris watertje voor je klaar, met daarbij diverse lekkere versnaperingen. Ook is er tussendoor tijd om te ontspannen en reflecteren op een van de fijne plekjes die ons mooie terrein rijk is.

Planning Leergang 2022

Module 1

INTRODUCTIE SYSTEMISCH & HOLISTISCH COACHEN

Maandag 11 April 2022
Toegang tot de Online Leeromgeving en start van de opleiding met theorie en diverse studie-, lees- en oefenopdrachten.

Zaterdag 21 Mei 2022
Trainingsdag 1 – Introductie systemisch & holistisch coachen

Module 2

MENS & PAARD: VERBINDEN, WELZIJN & ETHIEK

Maandag 23 Mei 2022
Toegang tot Module 2 in de Online Leeromgeving.

Vrijdag 17 Juni 2022
Trainingsdag 2 – Mens & Paard: verbinden, welzijn en ethiek.

Module 3

BASISHOUDING & INTUITIEVE ONTWIKKELING

Maandag 20 Juni 2022
Toegang tot Module 3 in de Online Leeromgeving.

Vrijdag 8 Juli 2022
Trainingsdag 3 – Basishouding & intuïtieve ontwikkeling

Module 4

WERKVORMEN & DOELGROEPEN

Maandag 11 Juli 2022
Toegang tot Module 4 in de Online Leeromgeving.

Zaterdag 27 Augustus 2022
Trainingsdag 4 – Werkvormen- en Doelgroepen

Module 5

PRAKTIJKDAG PAARD & SYSTEEM

Maandag 29 Augustus 2022
Toegang tot Module 5 in de Online Leeromgeving.

Vrijdag 9 September 2022
Trainingsdag 5 – Praktijkdag Paard & Systeem

Wat zijn de mogelijkheden?

Elke Module is afzonderlijk te bestellen in de Webshop zodat je de mogelijkheid hebt om in 5 termijnen te betalen (met afnameverplichting voor de gehele Opleiding). Daarnaast is het mogelijk om de investering ineens te voldoen: je ontvangt dan een leuke korting van 20 euro per Module.

Betaling ineens

1250 euro incl. BTW

Aanmelden kan via de Webshop

Betaling per Module

270 euro incl. BTW per Module

Met afnameverplichting voor de gehele opleiding. Je kan je aanmelden via de Webshop

Om het Certificaat Paard & Systeem in ontvangst te kunnen nemen, dien je alle 5 Modules bij ons te hebben gevolgd en afgerond. Na afronding van de Opleiding Paard & Systeem kan je nog tot het einde van het jaar gebruik blijven maken van de online werkomgeving.

Per leergang zijn er maximaal 5 plekken te vergeven. Je dient een opleiding tot paardencoach (of soortgelijk) te hebben afgerond, of hier mee bezig te zijn, om mee te kunnen doen.

Deelname aan losse Modules Paard & Systeem
De Modules zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor personen die aan de gehele opleiding willen deelnemen. Mochten er plekjes over zijn, dan wordt dit tijdig kenbaar gemaakt en heb je alsnog de mogelijkheid om losse Modules te volgen.

Wat krijg je hier voor terug?

  • Brede kennis en krachtige vaardigheden op het gebied van systemisch & holistisch coachen.

  • Verdiepende (en zeer waardevolle) kennis en inzichten m.b.t. het paard als collega.

  • De complete Online Leeromgeving met eigen account en alle lesstof.

  • Alle Trainingsdagen op locatie inclusief heerlijke vegetarische lunch en andere lekkere versnaperingen.

  • Lesmaterialen tijdens de Trainingsdagen (wanneer van toepassing).

  • Toegang tot de besloten Facebook groep om ervaringen uit te kunnen wisselen met je studiegenoten.

  • Certificaat van deelname na afronding van de (gehele) opleiding.

  • En natuurlijk een hele gezellige ervaring met fijne mensen op een bijzondere plek!

Noot: kosten voor boeken die gelezen dienen te worden e.d. zijn niet inbegrepen bij de genoemde prijs. Deze zijn echter in bijna alle gevallen ook via de bibliotheek te reserveren.

Zien we je dan? Je bent van harte welkom!

Paard & Tuin Harstahof  |  Harstawei 18, 9174 GB Ginnum  |  T 06 506 27 911 |  nelleke@paardentuinharstahof.nl  |  Bezoek alleen op afspraak
© Copyright 2021 Paard & Tuin Harstahof | Disclaimer | Privacy Verklaring | Algemene Voorwaarden