In verbinding met je natuur

Onze Missie & Visie

Een ‘paardenbedrijf’, maar dan anders… Dat was (en is) onze droom. Met veel oog voor biodiversiteit, duurzaam natuur- en weidebeheer en uiteraard: een zo natuurlijk mogelijk leven voor Diaz, Jarno en Bowie. Zodanig dat mijn werk als holistisch paardencoach, energetisch therapeut, docent/trainer en systemisch begeleider hierin geïntegreerd kon worden. En we dus niet alleen paardnatuurlijk leven maar ook werken!

Daarnaast voelden we de intense behoefte om met meer rust en balans te leven, in verbinding met de natuur en onze dieren. Daardoor biedt Paard & Tuin Harstahof niet alleen een gezonde leefomgeving voor onze paarden, maar is uiteindelijk een fijne en veilige plek voor alles wat leeft. Ook voor jou als bezoeker! Daarom bestaat  zienswijze inmiddels ons hele erf en leven en onze tuin is dan ook een Tuinreservaat. Dit is trouwens een voortdurend proces: we proberen zo vrij mogelijk en met een open hart mee te bewegen met wat er gebeurt en wat zich aandient.

Om een dergelijke leefomgeving te creëren hanteren we een aantal speerpunten. Deze speerpunten vormen de basis bij alle keuzes die we maken, in combinatie met een systemische en holistische levensvisie: alles is met elkaar verbonden en werkt met elkaar samen. Een systeem is, net als een kudde, altijd op zoek naar balans en wil heel worden. Die gedachte vind je niet alleen terug in mijn begeleiding en training, maar dus ook in de manier waarop we de natuur en onze dieren benaderen. 

We leven hier tegenwoordig samen met een een groot aantal dieren: honden, katten, paarden, kippen, eenden en pauwen. Een aantal van hen hebben niet zo’n fijn leven gehad voordat ze bij ons kwamen en hebben hier een tweede kans gekregen. Dat doen we met ontzettend veel liefde, plezier en dankbaarheid. Als je op ons terrein rondloopt, is de kans bovendien groot dat je allerlei andere (wilde) dieren, insecten en vogels tegenkomt. Met hen houden we namelijk ook rekening bij de aanleg en het onderhoud van het terrein.

Dick en ik weten inmiddels dat kleine stappen grote impact kunnen hebben en hopelijk inspireren we op onze beurt weer anderen om ook met andere ogen te gaan kijken!

Even voorstellen! Ik ben Nelleke Dikkerboom-Bruin, gediplomeerd systemisch-holistisch paardencoach en CRKBO erkend trainer-docent. Ik ben me steeds verder aan het specialiseren in de innerlijke dynamieken en processen die van kracht kunnen zijn binnen de systemen van zowel mens als paard. En in de communicatie, uitwisseling en interactie die binnen de relatie mens-paard kan plaatsvinden vanuit deze dynamieken en processen.

Mijn visie en kunde deel ik graag met anderen. Daarom bied ik collega paardenprofessionals de mogelijkheid verder te groeien op het gebied van systemisch-holistische kennis, coaching en begeleiding. Maar ook w.b. het leven en werken vanuit soortspecifieke behoeften van het (coach)paard (met veel oog voor de natuur, gezonde bodem en bio-diversiteit). Vanuit Paard & Tuin Harstahof bieden we een fijn assortiment activiteiten en producten, helemaal gericht op professionele ontwikkeling en innerlijke groei. Bekijk onze Paardenkracht Campus voor het actuele aanbod, of onze Webshop voor een indruk van onze mooie coachtools en paardvriendelijke kadootjes.