Word Coach Paard & Systeem!

Voel jij het verlangen om cliënten, samen met de paarden, op een diepere laag en vanuit een breder perspectief te begeleiden? En kijk je er bovendien zelf naar uit weer een stap vooruit te maken, als mens en als professional? Word Coach Paard & Systeem! In het prachtige leertraject in 2023 heb ik alles waar ik voor sta én ga samengebracht: in 8 maanden duik je helemaal de diepte in en leer je werken met het gehele systeem van de cliënt, sámen met paarden! Deze sensitieve dieren begrijpen namelijk als geen ander de kracht van energetische uitwisseling én de kudde. En zijn daardoor bij uitstek geschikt om ons daarin als gids bij te staan.

Het vertrekpunt binnen het leertraject is systemisch werk zoals dat door Bert Hellinger is neergezet. Maar van daaruit ontwikkel je door naar een eigen, eigentijdse en authentieke begeleidingsvorm, die gericht is op sensitiviteit, intuïtie, natuur en het ‘geheel’ (wat wij als mens zijn en deel van uitmaken). Er is veel aandacht voor sensitiviteit en voor lichaamsgericht en holistisch werken. We gaan daarnaast de diepte in m.b.t. het paard als collega. De opleiding bestaat uit een uitgebreide online leeromgeving, gecombineerd met superfijne praktijkdagen. We werken tijdens deze dagen met een kleine, intieme groep zodat je intensieve aandacht en persoonlijke begeleiding kunt verwachten.

Kies jij voor Paard & Systeem dan ga je…

– Verdiepend en helend (individueel) systemisch coachen en opstellen met paarden.

– Holistisch werken met diverse emotionele, mentale en energetische systemen van mens en dier.

– Meer verdieping en verbinding ervaren binnen de relatie met je coachpaard(en) én je cliënten.

– Online leren combineren met fijne praktijkdagen waarbij je vooral veel doet en ervaart.

– Een intensieve en inspirerende innerlijke reis maken.

Lijkt dat je wat? Dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit bijzondere leertraject!

JA, IK WIL ME (VOOR)AANMELDEN!

Programma 2023

Start: 30 januari 2023 met de opening van de Online Leeromgeving

MODULE 1 – Inleiding Systemisch werk (6 weken)
Opdoen van een gedegen basiskennis m.b.t. de principes en uitgangspunten van systemisch werk en familiesystemen zoals dat is ontwikkeld door Bert Hellinger.

MODULE 2 – Het paard als gids (5 weken)
Bewustzijn rondom ethiek en welzijn vergroten. Het opdoen van kennis en vaardigheden m.b.t. ethiek, aard, geschiedenis en ontwikkeling van het paard, de relatie mens-paard, communicatie en verbinding, signaalherkenning en communicatiesignalen, stressregulatie en overlevingsmechanismen, bieden van ondersteuning en het belang van leven en werken vanuit soortspecifieke behoeften.

MODULE 3 – Holisme en het menselijk systeem (4 weken)

Opdoen van gedegen kennis en vaardigheden m.b.t. de werking van diverse interne menselijke systemen en dynamieken, zoals de 5 lichamen, stressregulatie, overlevingsmechanismen en het chakrasysteem.

MODULE 4 – Basishouding en Intuïtieve ontwikkeling (3 weken)
Het ontwikkelen van een eigen en gedegen basishouding en het doorontwikkelen van het waarnemingsvermogen, sensitiviteit & intuïtie.

MODULE 5 – Energetisch werken met mens en paard (3 weken)
Aanleren van technieken om mens en paard (aanvullend) energetisch te ondersteunen.

MODULE 6: Werkvormen en doelgroepen (7 weken, incl. vakantie)
Kennismaken met diverse werkvormen die ingezet kunnen worden binnen systemische en holistische coaching en begeleiding. Kennis opdoen m.b.t. dergelijke begeleiding binnen verschillende doelgroepen.

MODULE 7: Praktijkdag Paard & Systeem (2 weken)
Zelfstandig een sessie met een gastcliënt begeleiden en afsluiting van het leertraject.

Exacte data van de diverse modules en praktijkdagen vind je in de opleidingsgids.

Nog wat nadere info op een rijtje…

– Je doorloopt 7 inspirerende modules met 6 bijbehorende praktijkdagen, verdeeld over 8 maanden.

– We werken met diverse systemen die van invloed zijn op ons als mens, met systemisch werk als onderlegger.

– Je gaat de diepte in wat betreft paardwelzijn, paardentaal en verbinding met paarden.

– De online werkomgeving wordt gecombineerd met fijne praktijkdagen.

– Het leertraject heft een heel praktische insteek: zodat je veel ervaring en vaardigheden opdoet.

– De praktijkdagen vinden plaats op zaterdag, er is plek voor maximaal 6 studenten. 

– Je ontvangt het certificaat Coach Paard & Systeem na afronding van het leertraject.

Benodigde voorkennis: ervaring met het coachen/begeleiden van mensen óf (bezig zijn met) een (algemene) coachopleiding (of iets vergelijkbaars) is aan te raden. 

Bij grote belangstelling wordt er een 2e opleidingstraject uitgezet (op vrijdagen). Het is ook mogelijk deze opleiding individueel te volgen. Je wordt dan in een persoonlijk traject opgeleid tot Coach Paard & Systeem. Daarnaast is het mogelijk om in de zomer een Intensive Week te organiseren voor mensen die van verder weg komen en Coach Paard & Systeem willen worden. Informeer naar de mogelijkheden!

JA, IK WIL ME (VOOR)AANMELDEN!

Jouw investering

Paard & Systeem 2023 start in januari en eindigt in september. De globale studiebelasting omvat gemiddeld 3 uur per week + lezen van boeken en het bijwonen van de praktijkdagen. Jouw investering bedraagt 1950 euro. Dat is incl. BTW, een eigen account binnen de online leeromgeving, het gehele lesprogramma, en alle praktijkdagen met lunch, versnaperingen en bijbehorende lesmaterialen. Kosten voor te lezen literatuur zijn niet inbegrepen: deze boeken dien je zelf te verzorgen. Het is tevens mogelijk deze set bij ons aan te schaffen.  De literatuurlijst wordt eind 2022 bekend gemaakt.

Betaling in een aantal termijnen behoort tot de mogelijkheden (informeer er even naar).

DOWNLOAD DE OPLEIDINGSGIDS >>