Paard & Natuur

Een groener en gezonder leven voor jou en je paard

Doel van deze cursus is om op een laagdrempelige manier de leefomstandigheden en/of leefomgeving van jou en je paard gezonder, groener, natuurlijker en gevarieerder te maken door middel van planten, beplanting en inrichting.

Wat een paard zo geschikt maakt om mensen te ondersteunen in persoonlijke ontwikkelingsprocessen, is dat we gebruik kunnen maken van hun oorspronkelijke blauwdruk en natuurlijke eigenschappen. Hoe belangrijk is het dan om op onze beurt te voorzien in de basisbehoeften van het dier, zodat ze ook daadwerkelijk zo veel mogelijk natuurlijk gedrag kunnen vertonen en dichter bij hun natuur kunnen blijven?

Uiteraard zijn onze gedomesticeerde paarden geen wilde paarden meer en kunnen wij in NL niet een volledig natuurlijke omgeving bieden. Maar in de basis hebben ze nog veel overeenkomsten met hun voorouders, ze zijn bovendien afhankelijk van onze zorg. We kunnen dus wel gaan onderzoeken welke stappen we kunnen zetten om ze (weer) te kunnen zien voor het wezen wat ze werkelijk zijn en ze zo veel mogelijk tegemoet te komen w.b. natuurlijk gedrag en basisbehoeften (in welke leefsituatie dan ook).

Niet alleen jouw eigen verbinding met paarden én de (je) natuur zal zich zo verdiepen, maar ook qua mentale en fysieke gezondheid valt er winst te behalen. Wat verder niet onbelangrijk is voor ons als coach: wanneer paarden natuurlijker kunnen leven, zullen de signalen en het gedrag van het dier tijdens een sessie ook zuiverder zijn en daarmee nog nauwkeuriger te interpreteren. Bovendien kan je op deze manier bijdragen aan biodiversiteit en een mooiere, gezondere wereld in het algemeen.

Deze cursus is daarmee niet alleen heel waardevol voor paardencoaches, maar eigenlijk voor iedereen die met paarden werkt.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de cursus komen maandelijks we bijeen (april t/m september) en werken op onze mooie locatie in Paard & Tuin Harstahof en er is een online cursusomgeving beschikbaar. Je krijgt uitgebreid inzicht in het brede scala aan eetbare en niet-eetbare planten voor paarden en verzamelt door de cursus heen een fijn naslagwerk in de vorm van een blik met ‘paardensaladekaarten’ zodat het hele jaar gezonde snacks kunt aanbieden en zo het basisrantsoen ruwvoer van je paard gevarieerd te kunnen aanvullen.

Daarnaast doe je veel kennis en inspiratie op w.b. aanleg van een paardnatuurlijke leefomgeving en de basisbehoeften van paarden, hoe je planten hierbij op verschillende manieren kunt inzetten en ook hoe je op een verantwoorde manier je weide kunt beheren.

Bovendien brainstormen we door de cursus heen gezamenlijk over de situatie van iedere deelnemer en onderzoeken we hoe hij/zij daarin verdere stappen kan zetten qua inrichting en beplanting. Daarbij maakt het niet uit of je je paarden wel of niet op eigen terrein hebt staan. Uiteraard nemen we ook de situatie hier in Paard & Tuin Harstahof onder de loep en vertel ik over mijn persoonlijke ontwikkelingsproces.

Planning Cursus Paard & Natuur

Bijeenkomst 1

PAARD & NATUUR

Zondag 17 April 2022
(9.30 – 12.00 uur)

De online cursusomgeving is beschikbaar vanaf de eerste bijeenkomst, je ontvangt daarvoor persoonlijke inloggegevens.

Bijeenkomst 2

PAARD & NATUUR

Zondag 15 Mei 2022
(13.00 – 15.30 uur)

Bijeenkomst 3

PAARD & NATUUR

Vrijdag 24 Juni 2022
(19.00 – 21.30 uur)

Bijeenkomst 4

PAARD & NATUUR

Vrijdag 15 Juli 2022
(19.00 – 21.30 uur)

Bijeenkomst 5

PAARD & NATUUR

Zondag 28 Augustus 2022
(9.30 – 12.00 uur)

Bijeenkomst 6

PAARD & NATUUR

Zondag 18 September 2022
(13.00 – 15.30 uur)

Afsluiting van de cursus, met een inspirerende Mystery Guest en uitreiking van de Certificaten.

Wat zijn de mogelijkheden?

Jouw investering bedraagt 89 euro per cursusmoment. Dit bedrag is inclusief BTW, het verzamelblik met kaarten en de online leeromgeving. Daarnaast staan er lekkere versnaperingen tijdens de cursusmomenten voor je klaar en ontvang je aan het einde van de cursus een leuke attentie plus het Certificaat van Deelname.

Je kunt er voor kiezen de gehele cursus ineens te voldoen of per cursusmoment te betalen. Bij betaling ineens ontvang je een leuke korting.

Maximaal aantal deelnemers: 5 personen (minimaal 4 personen).
Locatie: Paard & Tuin Harstahof in Ginnum.

Betaling ineens

499 euro incl. BTW

Aanmelden kan via de Webshop

Gespreide betaling

89 euro incl. BTW per Cursusmoment

Met afnameverplichting voor de gehele cursus. Je kan je aanmelden via de Webshop

Om het Certificaat Paard & Natuur in ontvangst te kunnen nemen, dien je alle bijeenkomsten te hebben bijgewoond. Na afronding van de Opleiding Paard & Natuur kan je nog tot het einde van het jaar gebruik blijven maken van de online werkomgeving.

Deelname aan losse Modules Paard & Systeem
De bijeenkomsten zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor personen die aan de gehele cursus willen deelnemen. Mochten er plekjes over zijn, dan wordt dit tijdig kenbaar gemaakt en heb je alsnog de mogelijkheid om losse bijeenkomsten te volgen.

Wat krijg je hier voor terug?

Elke bijeenkomst:

  • Doen we een mooie oefening waarbij we onze focus brengen naar verbinding met de natuur en de paarden.

  • Bespreken we een selectie aan eetbare en niet-eetbare (paarden)planten, zodat je deze zelf in kunt gaan zetten. Niet theoretisch, maar praktisch, in de tuin waarbij je al je zintuigen mag inzetten.

  • Ontvang je nieuwe Paardensalade-kaarten om in je verzamelblik te doen.

  • Doe je kennis en inspiratie op in onze paardentuin w.b. de aanleg van een paardnatuurlijke leefomgeving, waarbij ook voorzien wordt in de basisbehoeften van een paard.

  • Leer je hoe je beplanting daarbij een rol kunt laten spelen.

  • Gaan we in op de situatie en specifieke vragen van 1 van de cursisten en brainstormen hier samen over.

  • Certificaat van deelname na afronding van de (gehele) opleiding.

  • En natuurlijk een hele gezellige ervaring met fijne mensen op een bijzondere plek!

Tijdens de laatste bijeenkomst vindt er bovendien een Question & Answer plaats met een inspirerende Mysterie Guest! En daarnaast wordt de cursus ondersteund door een besloten online omgeving waarin je leuke aanvullende informatie vindt en je alles nog eens rustig terug kunt lezen.

Paard & Tuin Harstahof  |  Harstawei 18, 9174 GB Ginnum  |  T 06 506 27 911 |  nelleke@paardentuinharstahof.nl  |  Bezoek alleen op afspraak
© Copyright 2021 Paard & Tuin Harstahof | Disclaimer | Privacy Verklaring | Algemene Voorwaarden