Start Verdiepingsmodule Paard & Trauma

Coach Paard & Systeem PPeSM®
Verdiepingsmodule Paard & Trauma

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat wanneer iemand vastgelopen is, er vrijwel altijd sprake is van onderliggend trauma, in welke vorm dan ook. Van een traumatische ervaring (of meerdere) die niet goed verwerkt kon worden, vastgezet is in het systeem en van daaruit (vaak ongemerkt maar wel met grote impact) invloed uitoefent op het dagelijks bestaan. Langzaamaan slibt je systeem dicht, je raakt te veel vermengd met de reacties die voortkomen uit deze blokkade.

En al ben je als coach geen traumabehandelaar: als je met paarden werkt kom je deze stukken absoluut tegen. Simpelweg omdat paarden altijd naar de kern gaan!

Kennis en kunde op het gebied van traumabehandeling en begeleiding bij traumaherstel is in mijn ogen dus zeker op z’n plaats. En skills om eenvoudig maar betrouwbaar en effectief om te gaan met dergelijke situaties helemaal.

Daarom heb ik de verdiepingsmodule Paard & Trauma ontwikkeld. Waarbij je niet alleen essentiële kennis opdoet rondom stressregulatie, het zenuwstelsel, overlevingsinstinct en trauma in brede zin, maar ook een effectieve werkwijze aangereikt krijgt om met traumasporen om te gaan binnen coaching en begeleiding met paarden.

Net als binnen de opleiding Coach Paard & Systeem PPeSM® betreft het een hybride module, dus een inspirerende online leeromgeving wordt gecombineerd met oefeningen, opdrachten en een praktijkdag. Zo zorgen we ervoor dat je echt helemaal thuis raakt in de materie.

Op dit moment is de module eenmalig ingepland voor 2024, met de opening van de online leeromgeving op maandag 25 maart en de praktijkdag op zondag 28 april. Na de praktijkdag krijg je nog drie weken de tijd om de bijbehorende eindopdracht uit te voeren en in te sturen (de module sluit op vrijdag 17 mei).

Er is ruimte voor maximaal 6 deelnemers en gedurende de module werk je ook intensief aan je eigen traumastukken.

Studenten Coach Paard & Systeem PPeSM® kunnen zich met voorrang inschrijven voor deze eerste editie. Maar daarnaast zijn andere andere paardenprofessionals* natuurlijk ook van harte welkom (ik houd daarbij de volgorde van aanmelding aan).

Nu al enthousiast en wil je je graag aanmelden? Stuur een mailtje naar nelleke@paardentuinharstahof.nl met je gegevens en motivatie! Ik kom er dan op korte termijn op terug.

* Dit mag bijvoorbeeld ook als instructeur, ruitercoach of therapeut. Er gelden wel toelatingseisen, informeer er even naar.

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

mrt 25 2024

Tijd

12:15

Locatie

Paard & Tuin Harstahof
Harstawei 18, 9174 GB Ginnum, Friesland
Categorie

Organisator

Paard & Tuin Harstahof
Telefoon
+31 6 50627991
Email
nelleke@paardentuinharstahof.nl
Ga naar de bovenkant